top of page

Över 130 avsnitt

sammanfattat i tre föreläsningar

Nära relationer är enligt en studie från Harvard Medical School den viktigaste faktorn för känslan att du lever ett gott liv - men hur bygger man det? I podden har jag träffat över 90 av landets bästa relationsexperter och psykologer för att få svaret och har påvägen lärt mig massor om olika perspektiv, tankesätt och modeller som gör skilland påriktigt. 

Feedbacken från lyssnarna vittnar om att den här kunskapen verkligen förändrar liv till det bättre genom att skapa perspektiv och mening som stärker relationen till en själv och relationerna i ens liv.

Jag har samlat de största insikterna, från att ha suttit ner med de bästa i landet på temat relationer, personlig utveckling och kärlek, under några föreläsningar för att ta dig, dina kollegor, vänner, anställda eller studenters välmående och relationer till nästa nivå. 

PÅ ARBETSPLATSEN

VÅLD I NÄRA RELATION

Accelerera er business genom era anställdas framgångsrika kärleksliv
- Den här föreläsningen ger nycklar till hur relationer och privatliv kan hjälpa er att accelerera på alla plan.

Förutom att vara otroliga entreprenörer så har Steve Jobs, Oprah Winfrey, Bill Gates och Beyoncé en och annan intressant gemensam nämnare. En av dem är att samtliga under uppbyggnaden av sina sanslösa karriärer haft en och samma partner vid sin sida...

I den här föreläsningen får ni inspirerande nycklar till hur ni kan excellera er business genom att med enkla medel investera i era kärleksliv och privata relationer!

 

Smarta entreprenörer och affärsdrivna söker ofta råd om hur de kan driva business på bästa sätt - men när det kommer till relationer så förlitar vi oss ofta på hopp och chans vilket gör att många drivna individer tyvärr misslyckas med kärleken på sikt. Ändå visar en av Harvards mest omfattande studier att den som lever längst, är lyckligast och dessutom förmögnaste är den som har goda relationer runt sig - så hur gör man? Med den här föreläsningen får ni svaret! Låt oss ta makten över era kärleksliv och se effekterna av det spridas till er business!

På unga dar var det bara han och jag 

- om isoleringen, våldet och skammen som varannan ung tjej idag upplever


Mellan att Elin Ribjer var 14-21 år utsattes hon för psykiskt-, sexuellt- och digitaltvåld av sin pojkvän. Han som utåt sett var hennes största supporter som hade nära till skratt hade efter en tid tillsammans så pass stor kontroll över henne att han med en blick kunde få henne att göra precis som han ville. 

Var fjärde tjej – och var femte ung – uppger att de har utsatts för våld av en nuvarande eller före detta partner. Ändå är allt för många ovetande om hur våldet ser ut, vilka konsekvenser det har och hur vi kommer vidare. 

I den här föreläsningen delar Elin rått, respektfullt och empatiskt med sig av sina upplevelser på ett djupt berörande sätt. Med sitt målande berättande möts hon ofta med stor igenkänning och uppskattning för att hon modigt belyser dessa viktiga områden. Som publik får man insyn i hur det är att vara våldsutsatt som ung men också kunskap om hur våld ser ut och skiljer sig åt samt hur man som närstående, familj eller vän bäst stöttar. 
Föreläsningen är lämplig för gymnasieelever, unga vuxna, lärare, kommuner, föräldrar och elever. 
​​

LOVE 2.0

VÄNSKAP

Enligt SCBs levnadsundersökning saknar var femte man och var tionde kvinna en kompis att vända sig till om vad som helst. Hela 13 % av landets befolkning har alltså ingen vän...

 

Samtidigt visar en studie från Harvard Medical School att nära relationer är den viktigaste faktorn för ett lyckligt välmående liv. Så vad är det som gör att vi känner större samhörighet med vissa och hur kan du fördjupa relationen till dina vänner eller hitta nya som förgyller tillvaron? Vi ser till att du får kunskapen som gör att du aldrig mer behöver känna dig ofrivilligt ensam i längden.

 

I den här föreläsningen får du ta del av vad forskningen visar är nyckeln till en stark vänskap fylld av skratt, närvaro och samhörighet och får konkreta tips på hur du skapar den.

Många känner sig väldigt ensam trots att hen lever i en parrelation. Vad beror det på? Och hur gör man för att komma varandra närmare igen för att känna den där gnistan och samhörigheten som var så stark i början av relationen? 

 

I den här föreläsningen tar Elin dig och din partner närmare varandra och ni får ta del av evidensbaserade övningar och insikter som stärker er i längden. 

 

Kan bokas separat, som par eller hållas för en större grupp. 

REFERENSER

"Elin är en otroligt inspirerande föreläsare med förmåga att balansera kunskap rotad i den akademiska forskningen med egna erfarenheter. Hon är mycket proffesionellt i sin presentation och lyckas alltid framföra djupa ämnen kring mänskliga relationer på ett varmt och lättsamt sätt, vilket engagerar deltagarna och skapar utrymme för både diskussion och insikter. Elin får snabbt stort förtroende bland sin publik genom sin varma personlighet, aktiv närvaro och sårbarhet i att dela med sig av egna upplevelser. Hon är retoriskt skicklig på att förmedla komplexa saker på ett enkelt och engagerande sätt vilket gör att man som som lyssnare får ökat förståelse, kan ta till sig budskapen och tillämpa de på egna erfarenheter. Efter att ha lyssnat på Elin, känner man sig alltid energifylld att rannsaka sig själv och sina relationer för att öka välmåendet. Rekommenderar henne varmt som föreläsare!"

"Elin delade med sig av sin historia på ett öppet och ärligt sätt som berörde på djupet. Elin kombinerar självupplevd erfarenhet med aktuell forskning vilket ger tyngd åt föreläsningen men det viktigaste av allt är hennes budskap. Stå upp för dig själv och tro på dig själv för det är du värd. Kloka ord som ungdomar i dagens samhälle behöver höra." 

- Carina Nilsson, Rektor, Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket, SSHL

- Marija Stupljanin, Head of Marketing, GoFrendly

Hör av dig!

Vid intresse av att boka en föreläsning eller vill anlita mig som moderator är du

varmt välkommen att kontakta mig via elin.sakandetga@gmail.com

bottom of page